Tots els pobles

Tel: 00852-97929616

Correu electrònic: [email protected]

Mercats i indústries

1, revestiments de frens

També s’utilitzen òxids de ferro més suaus per establir un coeficient de fricció específic i per a la coloració del negre. També per a aquesta aplicació, ZHONGLONG té pigments especials d’òxid de ferro negre (PBK11) per a aquest camp.

2 、 Detergents i sabons de la bugaderia

Els detergents incorporen el blau ultramarí a la seva fórmula per obtenir els millors resultats de blancor i per corregir el natural o produït pel desgast de les fibres tèxtils. Aquesta fórmula sol contenir grànuls blaus que ja tenen incorporat el blau ultramarí. El blau ultramarí és capaç de millorar la blancor de les fibres tèxtils perquè absorbeix les longituds d’ona grogues i no les reflecteix, cosa que fa que el teixit sembli més blanc a causa d’aquest efecte.

Per millorar la blancor dels teixits també s’utilitzen blanquejadors òptics, però l’exposició a la llum solar els degrada. Els blanquejadors òptics absorbeixen la llum ultraviolada invisible, emetent llum visible i augmentant així la reflectància total de la superfície blanca, donant un aspecte lluminós. El blau ultramarí funciona de manera diferent absorbint la llum groga, evitant la seva reflexió.

El blau ultramarí s’atrapa mecànicament a l’estructura de la fibra, cosa que significa que es fa una introducció física al teixit, mentre que el blanquejador òptic té una incorporació superficial. A causa de la mida de les partícules ultrafines del blau ultramarí i la seva afinitat per l'aigua, es pot eliminar amb altres rentats, formant una petita estructura amb rentats i esbandits repetits. Per aquest motiu i per la seva alta resistència a la llum, el blau ultramarí és millor que els blanquejadors òptics per a aquesta aplicació i, a més, tendeixen a degenerar òpticament quan estan exposats a la llum, produint per si mateixos tons grocs.

Hi ha una sinergia entre els blanquejadors òptics i els ultramarins, ja que es complementen i donen bons resultats. Són dos productes totalment compatibles que uneixen els seus efectes de blanqueig i cobreixen un espectre més ampli sota la llum solar i artificial.

El mateix principi que explica l’ús del blau ultramar en detergents és aplicable a l’ús d’aquest pigment als sabons de la bugaderia. En aquest últim Ultramarine Blue s’incorpora a un sabó de barra típicament de color blau que s’utilitza per rentar teixits. La fricció del sabó de barra sobre el tèxtil: per un costat, neteja el teixit ja que conté els tensioactius; a l'altre costat, permet que petites estructures de fibra capturin mecànicament petites partícules de blau ultramar i absorbeixin longituds d'ona grogues.